XENIA 2024 Ηighlights
Λίστα Εκθετών
Walkthrough

Workshop από τον ΣΕΕΜΕ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον workshop με θέμα «Tα μυστικά της εστίασης: Κέρδη- Εργονομία-Εξοπλισμός» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στo πλαίσιo της Xenia 2018 από το Σύνδεσμο Εξοπλισμού Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης (ΣΕΕΜΕ).

Βασικός ομιλητής του workshop ήταν ο Σύμβουλος Εστίασης κ. Παναγής Γρηγοράτος από την εταιρεία Restaurant Profits, που ανέλυσε όλα τα μυστικά για μία εργονομική επαγγελματική κουζίνα ξενοδοχείου, που εξασφαλίζει εξοικονόμηση κερδών, άρτια λειτουργία και τέλεια ανταπόκριση και στις πιο υψηλές απαιτήσεις. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα C2 του Μetropolitan Expo, στις 25 Νοεμβρίου και την παρακολούθησαν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες εταιρειών εξοπλισμού εστίασης αλλά και chefs τουριστικών καταλυμάτων που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν μία επαγγελματική κουζίνα, με βασική αρχή το κέρδος και την εργονομία.

Key-points της εισήγησης

O κ. Γρηγοράτος μίλησε για τα στοιχεία που συνθέτουν τον όρο «επαγγελματισμό» στην εστίαση και αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής σχεδίασης ενός εστιατορικού concept προκειμένου να παράγει κέρδη. Έπειτα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα εκπόνησης ενός επιχειρησιακού πλάνου και παρουσίασε ένα P&L (Χρήση Έτους), του σημαντικότερου, όπως εξήγησε εργαλείου, παρακολούθησης και διοίκησης της επιχείρησης. Τέλος, ανέλυσε τη συμβολή της εργονομίας και του εξοπλισμού στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των κερδών, πρότεινε πέντε βασικά βήματα σχεδιασμού και αξιολόγησης μιας μελέτης- κάτοψης κουζίνας και σύστησε τρόπους προσδιορισμού των αναγκών εξοπλισμού ενός εστιατορίου, προκειμένου να επιλέξει και να αγοράσει τα κατάλληλα μηχανήματα.

Ανοιχτή συζήτηση

Μετά το τέλος της ομιλίας, τα μέλη του Συνδέσμου, σε συνεργασία με τον κ. Γρηγοράτο, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού σε σχέση με τους τρόπους εφαρμογής όσων προαναφέρθηκαν, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις σε κάθε περίπτωση. Κατά γενική ομολογία, ήταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο workshop που εξήγησε με ακρίβεια τη συμβολή της καλής εργονομίας και του σωστού εξοπλισμού μιας επαγγελματικής κουζίνας στην ενίσχυση της κερδοφορίας κάθε ξενοδοχειακής μονάδας.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ